Yoga & Counseling

Urdhva Dhanurasana | Volledige Brug


Individuele begeleiding – Werken aan Persoonlijke Groei.
Een individueel traject bestaat uit zowel Yoga als Counseling & Coaching,  en middelen als aandachts- en concentratie oefeningen, ademoefeningen en lichaamswerk uit diverse bronnen.
Onderwerpen kunnen zijn:  vraagstukken in het kader van  persoonlijke ontwikkeling, levensvragen, en klacht gerelateerde vragen m.b.t. lichamelijke klachten, psychische klachten, stress gerelateerde klachten, angst, burn-out, depressie en verslaving.
Yoga of een begeleidingstraject Yoga & Counseling kan  een waardevolle aanvulling bieden op lopende behandelingen.

Middelen die kunnen worden ingezet zijn:

Yoga
Counseling & Coaching
Yoga- en Coachingtraject
Adematherapie en Adembegeleiding 

Ontspanningsoefeningen
Meditatie
Affirmaties
Lichaamswerk
Krachtoefeningen uit zelfverdedigingstechnieken
(werken op een stootkussen)
Huiswerkopdrachten 

Naast haar opleiding tot Yogadocente en specialisatie in Doelgroepen Yoga, volgde Mariska Szabó een jaaropleiding tot Counselor-Coach en Gesprekstherapeute, en specialiseerde zij zich in Adem & Ademtherapie, en in Pranayama (ademtechnieken voor gevorderden). Naast vele yoga workshops en trainingen, volgde zij trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke groei.

Werkwijze Yoga en Counseling
In overleg bepalen we het doel waaraan je wilt werken. Dit kan een concrete vraag of een probleem zijn waar je mee zit. Aan de hand daarvan kiezen we kwaliteiten die je kunt gebruiken en waarin je je wilt ontwikkelen.  
Zo’n kwaliteit kan bijvoorbeeld zijn: je kracht onderzoeken en leren effectief te gebruiken. De oefeningen op de mat zijn fysiek, speels, meditatief en affirmatief.  Wat je op de mat ervaart neem je mee in het dagelijks leven.  

Het kan zijn dat je gaandeweg het bereiken van je begindoel een onderliggende vraag tegenkomt. De sessies kunnen dan met een nieuw serie van 3 tot 5 bijeenkomsten worden verlengd. Indien dit past worden huiswerkopdrachten meegegeven. 

Kosten
Een Yoga en Counseling sessie duurt een uur en een kwartier. De kosten hiervoor zijn 65 euro. Mochten de kosten een probleem voor je zijn en wil je toch gebruik maken van mijn diensten, neem dan voor overleg contact met mij op. Voor mensen met een minimum inkomen hanteer ik een aangepast tarief. Tarieven voor bedrijven en instellingen zijn op aanvraag.  

Locatie
Alle yoga lessen, begeleidingstrajecten en cursussen kunnen in overleg plaats vinden op locatie, en zijn verder mogelijk in Den Haag of in Zoetermeer. Privé lessen Yoga, en privé begeleiding Yoga & Counseling, vinden plaats in Den Haag – Leidschenveen aan huis.

Op aanvraag zijn ook cursussen op maat mogelijk. Neem voor informatie en vragen contact op.

 


Urdhva Dhanurasana | De Brug houding  staat voor: doelgerichtheid en openheid en het zich inzetten voor het positieve en opbouwende.

Doelen van persoonlijke begeleiding door GroeiKracht Yoga en Begeleiding, zijn kwaliteiten die deze houding uitdrukt:
Het versterken van de wil, zich openen voor het leven, het ervaren van zelfvertrouwen en levensvreugde.
Bron: Alberto Paganini – Prana Yoga Flow – Activeer je Levenskracht, open je hart en leef vrij (p135).